Ekonomi

GreenPower 2024 mali yılında %40 gelir artışı bildirdi

VANCOUVER, BC – GreenPower Motor Company Inc., tamamen elektrikli orta ve ağır hizmet araçları üreticisi. (NASDAQ:GP) (TSXV:GPV), 31 Aralık 2023’te sona eren dokuz ayda gelirlerinin, geçen yılın aynı dönemindeki 24,4 milyon $’a kıyasla %40 artarak 34,2 milyon $’a yükseldiğini bildirdi. Şirket bu büyümeyi, aralarında çeşitli elektrikli otobüs modelleri ve özel araçların da bulunduğu 196 aracın teslimatına bağladı.

Şirketin son zamanlardaki başarıları arasında dört adet A Tipi Nano BEAST’ın eyalete teslimatı ve Batı Virginia’daki ilk tamamen elektrikli, özel olarak üretilmiş okul otobüsleri yer alıyor. Ayrıca Kaliforniya’daki okullara dokuz adet D-Tipi BEAST okul otobüsü teslim edildi ve bu çeyrekte toplam 13 adet sıfır emisyonlu otobüs teslim edildi. GreenPower ayrıca Doğu Yakası’ndaki talebi karşılamak için Batı Virginia’daki tesisinde D Tipi BEAST okul otobüsü üretimine başladı.

GreenPower’ın bayi ağını genişletmesi, büyümesine değerli bir katkı sağladı. Şirket, McCandless Truck Center’ı Denver ve Las Vegas metropol alanları için ticari bayisi olarak atayarak bölgedeki servis ve parça erişimini artırdı. Bu genişleme, GreenPower’ın ticari elektrikli araç pazarındaki varlığını artırma stratejisinin bir modülüdür.

Tek şarjla 300 mil menzile sahip D Tipi Mega BEAST okul otobüsünün piyasaya sürülmesinin de gösterdiği gibi, inovasyon GreenPower için temel odak noktası olmaya devam ediyor. Bu yeni model, duyurulmasından kısa bir süre sonra Kaliforniya’daki Montebello okul bölgesi için 25 adetlik sipariş verilmesiyle hızla benimsendi.

GreenPower üçüncü çeyrekte 8,2 milyon dolar gelir elde ederek nakit pozisyonunu mali yılın başındaki 0,6 milyon dolardan 4,0 milyon dolara çıkardı. Şirket ayrıca, çeyrek sonunda 32,9 milyon $’ı stok olmak üzere 19,4 milyon $’lık işletme sermayesi ve 10,7 milyon $’lık ertelenmiş gelire sahip olduğunu bildirdi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

baklanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu