İş

LPL Financial 1. çeyrek kazançlarını ve gelirlerini beklenenden daha iyi bildirdi

SAN DIEGO – LPL Financial Holdings Inc. (NASDAQ:LPLA) ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve 3,81 $’lık konsensüs tahmininden 0,40 $ daha yüksek olan 4,21 $’lık düzeltilmiş EPS ile analist beklentilerini aştı. Şirketin çeyrek geliri 2,83 milyar dolara ulaşarak 2,71 milyar dolarlık analist tahminini de aştı.

Kazançlardaki artışa rağmen, firmanın düzeltilmiş EPS’si bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 oranında düşüş gösterirken, net gelir de bir önceki yılın ilk çeyreğine göre %10 oranında azalarak 289 milyon dolara geriledi. Brüt kâr ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 artarak 1,066 milyar $’a ulaştı. Şirketin düzeltilmiş FAVÖK’ü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %5 azalarak 541 milyon dolara geriledi.

Başkan ve CEO Dan Arnold sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Danışmanlarımıza olan bağlılığımız onların devam eden başarılarına yansıyor ve bu da sağlam iş sonuçlarının bir başka çeyreğine katkıda bulunuyor.” Arnold, şirketin iş modelini geliştirmeye ve danışman merkezli pazarda liderlik vizyonuna ulaşmaya odaklandığını vurguladı.

Firmanın toplam danışmanlık ve aracılık varlıkları, bir önceki yıla göre %23’lük bir artışla 1,44 trilyon dolara ulaşarak önemli bir büyüme kaydetti. Tek başına danışmanlık varlıkları %28 artışla 793 milyar $’a ulaştı ve bir yıl önce %52,8 olan toplam varlıkların %55,0’ını oluşturdu. Şirket ayrıca 16 milyar dolarlık organik net yeni danışmanlık varlığı bildirerek yıllık bazda %9’luk bir büyüme kaydetti.

LPL Financial’ın stratejik hamleleri arasında Atria Wealth Solutions’ı satın alma ve Wintrust Investments’ın varlık yönetimi işini LPL’nin platformuna geçirme anlaşmaları yer aldı. Şirket ayrıca Crown Capital’in varlık yönetimi işini satın alma işlemini de tamamladı.

Yönetim Kurulu, 4 Haziran 2024 tarihinde ödenmek üzere, 21 Mayıs 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara hisse başına 0,30 $ temettü beyan etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

CFO Matt Audette, şirketin geleceğine ilişkin iyimserliğini dile getirerek, “Önümüzdeki fırsatlar konusunda heyecanlıyız ve danışmanlarımıza hizmet vermeye, sektör lideri değer teklifimize yatırım yapmaya ve uzun vadeli hissedar değeri yaratmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu