İş

“Kariyer.net Üniversite Rehberi”nde gençlere “doğru tercih yapmaları” için öneriler sunuluyor.

Gençlere seçim sürecinde yol gösterecek bilgileri bir araya getiren Kariyer.net, dört yıl önce hayata geçirdiği “Kariyer.net Üniversite Rehberi”nin 2023 versiyonu hakkında bilgiler paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, gençlerin kendileri için en doğru seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla hazırlanan “Kariyer.net Üniversite Rehberi”, Türkiye’deki tüm üniversiteler, 541 bölüm ve 2.779 meslek hakkında detaylı bilgiler içeriyor.

Geniş bir içerik yelpazesine sahip olan rehber, gençlere hangi bölüm mezunlarının hangi işi yaptığı, mesleklerin ilgi alanları ve o mesleği yapanların yetkinlikleri konusunda bahislerde yol göstermektedir.

“Kariyer.net Üniversite Rehberi”nde yer alan “İşveren Seçimi” analizi, hangi üniversite ve bölüm mezunlarının daha hızlı iş bulduğunu verilerle ortaya koyuyor. universiterehberi.net adresinden üyelik gerektirmeden tamamen ücretsiz olarak kolayca ulaşılabilen rehber, seçim sürecinde merak edilen tüm soruları yanıtlıyor.

Söz konusu kılavuzda “Tercih Motoru”, “İşveren Tercihi”, “Meslek Rehberi”, “Tercih Günleri Yayınları”, “Taban Puanlar”, “Üniversiteler”, “Bölümler”, “Üniversite Rehberi” gibi başlıklar altında bilgi verilmektedir. Blog”. Bugüne kadar 52 milyon kez ziyaret edilen “Kariyer.net Üniversite Rehberi” sürekli yeni teknolojiler ve güncel bilgilerle geliştirilmektedir.

İşverenler tarafından en çok tercih edilen üniversite; Galatasaray Üniversitesi

Verilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl eklenen bir özellik olan “Tercih Motoru”, kapsamlı filtreleme özelliği ile tercih listelerini hazırlayan üniversite adaylarının hayatını kolaylaştırıyor. “Tercih Motoru”, YKS sonrası puan ve başarı sıralamasına göre gençlerin yapabilecekleri seçimlerdeki farklı alternatifleri detaylı bir şekilde listeler. Gençler “Tercih Motoru” üzerinden okumak istedikleri bölüm ve üniversiteler için basitçe tercih listesi hazırlayabilirler.

Kariyer planlamasında doğru üniversite ve bölüm seçiminin önemine dikkat çeken Yolcu.net, ‘İşveren Seçimi’ analizinde patronların en çok tercih ettiği ve istihdam sıralamasında lider konumda olan üniversite ve bölümleri ortaya koyuyor. bu yıl dördüncü kez. 486 bin patron temsilcisi için 510 bini aşkın işe alım hareketinin incelendiği, alanında uzman bir danışma kurulu rehberliğinde hazırlanan çalışmada, patronların en çok hangi üniversite veya bölüm mezunlarına ilgi gösterdiği belirlendi.

“İşveren Seçimi” analizi sonuçlarına göre patronların en çok tercih ettiği üniversite Galatasaray Üniversitesi oldu. Bu üniversiteyi Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Türk-Alman Üniversiteleri izlemektedir. Bölümlerin de incelendiği analize göre patronların en çok Matematik Mühendisliği Bölümü mezunu adaylara ilgi gösterdiği görülüyor. Listenin ikinci sırasında İşletme Mühendisliği yer alırken, onu Almanca, İspanyol Dili ve Edebiyatı ve İletişim dallarında İşletme takip ediyor. Analizin detaylarına universiterehberi.net adresindeki “İşverenin Seçimi” bölümünden ulaşılabilir.

Kılavuz kapsamındaki seçim süreci hakkında Son dakika Gelişmeleri ile üniversite hayatına dair tüm sorulara cevap veren pek çok içerik yer alıyor. Tercih yapacak gençler, üniversite ve bölüm tercihlerinde dikkat edilmesi gereken noktalardan, uzmanların verdiği tercih tüyolarına kadar pek çok faydalı içeriğe Yolcu.net Üniversite Rehberi Blog’dan ulaşabiliyor.

Kariyer.net Youtube hesabında dört yıldır online olarak düzenlenen “Tercih Günleri” canlı yayınları ile alanında uzman kişiler, iş dünyası temsilcileri ve üniversite öğrencileri tercih yapacak gençlerle bir araya geliyor.

Bu yıl 27 Temmuz’da tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan üniversite ve kampüs yaşamına, bölümlerden iş dünyasında aranan yetkinliklere kadar pek çok konu masaya yatırılacak. . Üniversite tercihleri ​​ve profesyonel hayata dair pek çok soruya yanıt verecek etkinliğin detaylarınaprecerengunleri.kariyer.net adresinden ulaşılabiliyor.

“Gençlerin doğru üniversiteyi tercih ederek kariyer yollarını en doğru şekilde belirlemelerine yardımcı oluyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vocational.net CEO’su Fatih Uysal, üniversite ve bölüm seçiminin meslek edindirme yolundaki kritik adımlardan biri olduğuna inandıklarını belirterek, bu tercihi yapacak gençlerin bu yolda ilerleme kaydetmelerine dikkat çekti. akıllarında birçok soru vardır.

Uysal dedi ki:

“Kariyer.net Üniversite Rehberi ile üniversiteli adaylarımıza bölüm seçiminden meslek seçimine kadar merak ettikleri birçok soruya cevap bulma fırsatı sunuyoruz. Gençlerin kariyer rotalarını belirlemelerine yardımcı oluyoruz. Gerçek üniversiteleri tercih ederek en gerçekçi şekilde yönetmekte olduğumuz büyük veriyi kullanarak en son teknolojileri kullanarak tercih yapacak gençleri, süreci kolaylaştıracak araçlara dönüştürmekten mutluluk duyuyoruz.

Üniversite öğrencisi adaylarına 27 Temmuz’da yapılacak ‘Tercih Günleri Canlı Yayınları’nı kaçırmamalarını ve bölüm-üniversite seçerken ‘İşveren Seçimi’ analizine göz atmalarını tavsiye ederim. Yapacağımız araştırma ve analizlerle her yaştan ve deneyim seviyesinden adayın mesleğini desteklemeye devam edeceğiz.”

haberfoca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu